Over Timboektoe

Over mij
Sinds de zomer van 2020 run ik in mijn eentje Theetuin Timboektoe in de achtertuin van mijn ouders. Mijn naam is Nadine, en ik ben opgeleid tot patissier aan de Edinburgh School of Food & Wine. Mijn baksels wonnen de afgelopen jaren verschillende prijzen: de taartwedstrijd van Festival Zoet in het Drentse Sleen, het Lekkerste Kerstbrood van Nederland, een poffert-wedstrijd bij Borg Verhildersum in Leens, en de bakwedstrijd ter ere van het 25-jarige bestaan van het Groninger Museum.

Ik werk zoveel mogelijk met eerlijke, biologische, en lokale producten, en haal inspiratie uit allerlei windstreken. Van traditioneel Brits tot Midden-Oosters, en van klassiek Frans tot veganistisch. Informeer gerust naar de mogelijkheden en dieetwensen bij het maken van een reservering.  Mijn enthousiasme en kennis over bakken deel ik graag met je in een workshop;  kijk voor het aanbod op deze pagina of neem contact op voor een workshop op maat.

Over de theetuin
De theetuin is een ruime, beschutte tuin met veel groen en ruimte voor de natuur. Een deel van de tuin wordt door de familie als moestuin en voor bessenteelt gebruikt.

De tuin is toegankelijk vanaf het hek in de hoek van de tuin, tegenover het hertenkamp. Dit is te herkennen aan een krijtbord en een vlag. Links bij de ingang vindt u een rek om fietsen te parkeren. Volg het pad en u komt vanzelf bij het terras bij de zwarte blokhut, de ‘tuinkeuken’.

Rolstoel- en rollatorgebruikers kunnen via de oprit van het woonhuis aan Dr. Picardtlaan 1 het terras bereiken.

Het terras en de tuin bieden zitgelegenheid aan 24 personen. Er staan picknicktafels en een grotere tafel met stoelen. De tuin heeft geen overkapping; er zijn wel parasols. Binnen in de tuinkeuken is zitplek voor 8 personen; ik ben hier tijdens reguliere openingstijden altijd aanwezig. Bij slecht weer is het aan te raden om te reserveren als u binnen wilt zitten.