Over Timboektoe CloneOver de bakker
Sinds de zomer van 2020 is Timboektoe een feit.  De theetuin wordt gerund door Nadine, die haar opleiding tot patissier genoot aan de Edinburgh School of Food & Wine.

Haar baksels wonnen de afgelopen jaren verschillende prijzen: de taartwedstrijd van Festival Zoet in het Drentse Sleen, het Lekkerste Kerstbrood van Nederland, een poffert-wedstrijd bij Borg Verhildersum in Leens, en de bakwedstrijd ter ere van het 25-jarige bestaan van het Groninger Museum.

Nadine deelt haar enthousiasme en kennis over bakken graag met je in haar workshops. Ze werkt zoveel mogelijk met eerlijke, biologische, en lokale producten, en haalt inspiratie uit allerlei windstreken. Van traditioneel Brits tot Midden-Oosters, en van klassiek Frans tot veganistisch. 

Over de theetuin
De theetuin is een ruime, beschutte tuin met veel groen en ruimte voor de natuur. Een deel van de tuin gebruiken we als moestuin en voor bessenteelt.

De tuin is toegankelijk vanaf het hek in de hoek van de tuin, tegenover het hertenkamp. Dit is te herkennen aan een krijtbord en een vlag. Links bij de ingang vindt u een rek om fietsen te parkeren. Volg het pad en u komt vanzelf bij het terras bij de zwarte blokhut, de ‘tuinkeuken’.

Rolstoel- en rollatorgebruikers kunnen via de oprit van het woonhuis aan Dr. Picardtlaan 1 het terras bereiken.

Het terras en de tuin bieden zitgelegenheid aan 24 personen. Er zijn parasols maar de tuin is verder niet overdekt. Binnen in de tuinkeuken is zitplek voor 8 personen; Nadine is tijdens reguliere openingstijden altijd aanwezig. Bij slecht weer is het aan te raden om te reserveren als u binnen wilt zitten.