Workshops

Op zoek naar een gezellig en leerzaam uitje? Timboektoe heeft workshops op verschillende niveaus, die aan te passen zijn naar wens: van kinderfeestjes tot semi-professionele patisserie. Hieronder vind je ons huidige aanbod, maar aarzel niet om contact op te nemen voor een workshop op maat!

High-tea workshop
Gezellig samen een traditioneel Engelse high tea bereiden: in deze workshop maak je twee soorten scones (zoet en hartig), kleine brioche-broodjes en Eton Mess. Naderhand geniet je van de tea met een verse pot thee, en wat je niet op krijgt, neem je natuurlijk lekker mee voor thuis. De high tea is standaard vegetarisch, maar kan op aanvraag ook veganistisch worden bereid. De workshop is geschikt voor minimaal 2, maximaal 6 personen en vindt plaats van 13:30 tot ca. 18:00. Neem contact op om een workshop te overleggen.

Tajine workshop
Tijdens een rondreis door Marokko maakte Nadine kennis met de lokale keuken, en sindsdien heeft ze zich verdiept in de bereiding van de traditionele Marokkaanse tajine: een kegelvormige stoofpot waarin op een smeulend kolenvuurtje de heerlijkste gerechten worden bereid. In deze workshop leer je het maken van twee soorten vegetarische tajines: een zoet-hartige tajine met gedroogd fruit, en een tajine met aardappelen en groente. Hierbij bakken we een traditioneel Marokkaans brood om lekker mee te dippen, een frisse salade, en een dessert. Deze workshop wordt, in verband met de bereiding in de open lucht, alleen in de zomer aangeboden.

De workshop kost €40 p.p. en is inclusief koffie, (munt)thee en sap. De workshop duurt van 17:00 tot uiterlijk 22:00 en is op de volgende dagen beschikbaar:
Zondag 8 augustus 2021
Donderdag 12 augustus 2021
Zondag 15 augustus 2021
Donderdag 19 augustus 2021
Zondag 22 augustus 2021
Donderdag 26 augustus 2021
Zondag 29 augustus 2021
De workshop vindt deels buiten plaats, daarom zijn deze data onder voorbehoud. Bij slecht weer wordt in overleg een andere datum gepland. Er kunnen maximaal zes mensen meedoen per workshop. Bij minimaal drie deelnemers gaat de workshop door. Neem contact op als je geïnteresseerd bent of vragen hebt!

Bekijk hier alvast een voorproefje van de tajine met aardappelen en groenten. Het ultieme slow food!