Workshops

Op zoek naar een gezellig en leerzaam uitje? Timboektoe heeft workshops op verschillende niveaus, die aan te passen zijn naar wens: van kinderfeestjes tot patisserie. Hieronder vind je ons huidige aanbod, maar aarzel niet om contact op te nemen voor een workshop op maat.

High-tea workshop
Gezellig samen een traditioneel Engelse high tea bereiden: in deze workshop maak je twee soorten scones (zoet en hartig), kleine brioche-broodjes en Eton Mess met zelfgemaakte meringues. Naderhand geniet je van de tea met een verse pot thee, en wat je niet op krijgt, neem je natuurlijk lekker mee voor thuis. De high tea is standaard vegetarisch, maar kan op aanvraag ook veganistisch worden bereid. De workshop is geschikt voor minimaal 2, maximaal 6 personen en vindt plaats van 13:30 tot ca. 18:00. Neem contact op om een workshop te overleggen.

Tajine workshop
Deze zomer staat er een workshop op het programma waarbij we gaan koken met de Noord-Afrikaanse tajine: een kegelvormige stoofpot waarin op een smeulend kolenvuurtje de heerlijkste gerechten worden bereid. In deze workshop maken we twee soorten vegetarische gerechten: een zoet-hartige stoofpot met gedroogd fruit, en een met aardappelen en groente. Hierbij bakken we een griesmeelbrood om mee te dippen, maken we een frisse salade, en een dessert. Deze workshop wordt, in verband met de bereiding in de open lucht, alleen in de zomer aangeboden.

De workshop kost €40 p.p. en is inclusief koffie, (munt)thee en sap. De workshop duurt van 17:00 tot uiterlijk 22:00 en is op de volgende dagen beschikbaar:
Zondag 8 augustus 2021
Donderdag 12 augustus 2021
Zondag 15 augustus 2021
Donderdag 19 augustus 2021
Zondag 22 augustus 2021
Donderdag 26 augustus 2021
Zondag 29 augustus 2021
De workshop vindt deels buiten plaats, daarom zijn deze data onder voorbehoud. Bij slecht weer wordt in overleg een andere datum gepland. Er kunnen maximaal zes mensen meedoen per workshop. Bij minimaal drie deelnemers gaat de workshop door. Neem contact op als je geïnteresseerd bent of vragen hebt!

Bekijk hier alvast een voorproefje van de tajine met aardappelen en groenten. Het ultieme slow food!

Workshop op maat

Altijd al slagroomsoesjes willen bakken? Brood leren kneden zonder een broodbakmachine? Of droom je ervan om verfijnde Franse gebakjes uit je oven te toveren? Nadine neemt de tijd om je alle stappen van het bakproces uit te leggen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.