Workshops

Op zoek naar een gezellig en leerzaam uitje? Timboektoe heeft workshops op verschillende niveaus, die aan te passen zijn naar wens: van kinderfeestjes tot semi-professionele patisserie. Hieronder vind je ons huidige aanbod, maar aarzel niet om contact op te nemen voor een workshop op maat!

High-tea workshop
Gezellig samen een traditioneel Engelse high tea bereiden! In deze workshop leer je hoe je de lekkerste scones, kleine taartjes en hartige lekkernijen bakt. Naderhand eet je samen alles op, onder het genot van een verse pot thee (en wat je niet op krijgt, neem je natuurlijk lekker mee voor thuis). De high tea is standaard vegetarisch, maar kan op aanvraag ook veganistisch worden bereid. De workshop is geschikt voor minimaal 2, maximaal 6 personen en vindt plaats van 11:00 tot ca. 18:00.

Tajine-workshop
Tijdens een rondreis door Marokko maakte Nadine kennis met de lokale keuken, en sindsdien heeft ze zich verdiept in de bereiding van de traditionele Marokkaanse tajine: een kegelvormige stoofpot waarin op een smeulend kolenvuurtje de heerlijkste gerechten worden bereid. In deze workshop leer je het maken van twee soorten vegetarische tajines: een zoet-hartige tajine met gedroogd fruit, en een tajine met aardappelen en groente. Hierbij bakken we een traditioneel Marokkaans brood om lekker mee te dippen, een Marokkaansse salade, en een dessert. Deze workshop wordt, in verband met de bereiding in de open lucht, alleen in de zomer aangeboden. De workshop is geschikt voor minimaal 2, maximaal 10 personen en vindt deels buiten plaats.

Oud-Koevernse bakworkshop
Voor liefhebbers van geschiedenis en zoetigheid! Tijdens deze workshop maak je kennis met drie traditionele lekkernijen uit Coevorden en omstreken: ijzerkoeken, soezengansjes, en poffert.
In Coevorden vond in 1770 een volksopstand plaats die de geschiedenisboeken in ging als het IJzerkoekenoproer. Deze nieuwjaarskoeken (ook wel bekend als rolletjes of kniepertjes) worden nog steeds traditioneel geserveerd rond oud & nieuw, maar niet iedereen weet nog hoe je ze moet bereiden. Een ander gebakje dat symbool staat voor Ganzenstad Coevorden zijn soesjes in de vorm van ganzen. Deze gebakjes zijn alleen verkrijgbaar met Ganzenmarkt, een lokale feestdag. Bij Timboektoe is het natuurlijk altijd feest, dus je kunt het hele jaar door leren hoe je zelf de lekkerste soesjesgansjes maakt! Tenslotte bereiden we op traditionele wijze poffert (ook wel bofferd of Jan in’t Hemd genoemd) een Noord-Nederlands gerecht dat het midden houdt tussen cake en brood en warm wordt gegeten met boter en bruine suiker.