Workshops

Op zoek naar een gezellig en leerzaam uitje? Ik geef workshops op verschillende niveaus, die aan te passen zijn naar wens: van kinderfeestjes tot patisserie. Hieronder vind je het huidige aanbod, maar aarzel niet om contact op te nemen voor een workshop op maat.

Let op: het is niet meer mogelijk om een workshop te boeken in oktober of november

Britse bakworkshop
Niveau: beginner

Leer gezellig samen traditioneel Brits gebak te bereiden en tover je eigen keuken om in een heuse tearoom! In deze workshop maak je scones, millionaire’s shortbread en lemon posset (een romig citroentoetje). Naderhand geniet je van dit lekkers met een verse pot thee, en wat je niet op krijgt, neem je natuurlijk mee naar huis. De workshop is geschikt voor minimaal 2, maximaal 6 personen en duurt circa 5 uur (inclusief lunch). De kosten zijn €50,- per persoon. Neem contact op om de tijd en datum te overleggen. De workshop is altijd aan te passen naar jouw wens!

Patisserie workshop
Niveau: enige bakervaring

Droom je ervan om zelf verfijnde Franse gebakjes te maken? Ga dan voor deze patisserie workshop. Je leert om millefeuille (Franse tompoes) met zelfgemaakt bladerdeeg te maken, soezen met crème diplomat en financiers, kleine amandelgebakjes. De workshop is geschikt voor minimaal 2, maximaal 6 personen en duurt circa 7 uur (inclusief lunch). De kosten zijn €55,- per persoon. Neem contact op om de tijd en datum te overleggen. De workshop is altijd aan te passen naar jouw wens!

Tajine workshop
Niveau: beginner
Datum: op aanvraag

Deze zomer staat er een workshop op het programma waarbij we gaan koken met de Noord-Afrikaanse tajine: een kegelvormige stoofpot waarin op een smeulend kolenvuurtje de heerlijkste gerechten worden bereid. In deze workshop maken we twee soorten vegetarische gerechten: een zoet-hartige stoofpot met gedroogd fruit, en een met aardappelen en groente. Hierbij bakken we een griesmeelbrood om mee te dippen, maken we een frisse salade, en een dessert. Deze workshop wordt, in verband met de bereiding in de open lucht, alleen in de zomer aangeboden.

De workshop vindt deels buiten plaats. Bij slecht weer wordt in overleg een andere datum gepland. Er kunnen maximaal zes mensen meedoen per workshop.

Bekijk hier alvast een voorproefje van de tajine met aardappelen en groenten. Het ultieme slow food!

Workshop op maat

Altijd al een slagroomtaart willen bakken? Brood leren kneden zonder een broodbakmachine? De lekkerste brownies bakken zonder bakmix?

Ik neem de tijd om je alle stappen van het bakproces uit te leggen. Vraag gerust naar de mogelijkheden! De kosten liggen rond de €15 euro per uur, afhankelijk van de ingrediënten.